Selecteer een pagina

Je zit in de trein of je hebt een privé chauffeur ingezet om je van A naar B te rijden terwijl jij op de achterbank zit. Dit zijn goede momenten om je laptop of tablet erbij te pakken en aan het werk te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld lekker ongestoord je inbox vol e-mails wegwerken. Om onderweg goed te kunnen werken, geven we je enkele handige tips.

Regel een privé chauffeur

Voor langere ritten kun je goedkoop een student- of privé chauffeur inhuren die je naar de gewenste locatie rijdt. Dit kan ik uw eigen (bedrijfs)auto of een gehuurde auto die de privé chauffeur meteen meeneemt. Zo kunt u heerlijk ongestoord aan het werk terwijl u niet hoeft te rijden. Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om wifi te installeren in je auto, zodat je overal bereikbaar bent.

Veilig werken in de trein

De trein is ook een goede locatie om lekker effectief te werken op je laptop. Wel moet je het een en ander doen om veilig te kunnen werken in de trein:

Gratis wifi? Niet doen!

In de trein heb je gratis wifi – net als in veel cafeetjes. Handig, zal je misschien denken. Maar we raden je af om gebruik te maken van gratis wifi. Deze systemen zijn voor hackers vaak gemakkelijk te kraken waardoor ze met je mee kunnen kijken op je telefoon, tablet op mobiel.

Een oplossing hiervoor is om een VPN te gebruiken; daarmee bouw je als het ware een muur om de internetverbinding heen zodat de verbinding versleuteld is en er geen informatie bijgehouden wordt.

Schermfilter

Reis je niet met een privé chauffeur in je eigen auto, maar ga je met het openbaar vervoer en wil je niet dat mensen meekijken op je laptop? Dan kun je een schermfilter op je scherm doen zodat je scherm van de zijkant slecht zichtbaar wordt.

Pin It on Pinterest